Opleiding Casemanager in Taakdelegatie Met opname in Register Casemanager in Taakdelegatie (RCMT®)

Opleiding Casemanager in Taakdelegatie


Datum

Start woensdag 6 maart 2019 van 10.00u-16.30u

Overige data:
13-03, 20-03, 27-03, 03-04, 10-04, 
17-04, 24-04, 08-05, 15-05, 22-05 (examen)

Locatie 
De Tinfabriek Naarden
Amsterdamsestraatweg 5
1411 AW Naarden
(U kunt, indien gewenst, opgehaald worden van station Naarden Bussum)

Prijs
€2.995.00 excl. BTW

Geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen met 21 punten!

Casemanagers die al een opleiding als CROV of RCCM hebben afgerond, bieden wij een vrijstelling van een aantal modules. Neem hiervoor contact op met Martine (06-52371033)!
De werkgever mag na een ziekmelding geen vragen stellen die medisch van aard zijn. Vandaar dat er behoefte is aan een professional die dit gesprek wel kan voeren. Dat is de Casemanager in Taakdelegatie. 

De Casemanager in Taakdelegatie neemt onder strikte voorwaarden taken over van de bedrijfsarts en voert voor de werkgever de regie tijdens het reïntegratieproces van de verzuimende werknemer. Hiermee worden zowel bedrijfsarts als werkgever ontlast en ondersteund. Deze werkwijze wordt ondersteund door de NVAB (Vereniging van Bedrijfsartsen).

De Casemanager in Taakdelegatie (CMT) is een spin in het web die vanaf de ziekmelding zicht houdt op de terugkeer naar werk van de zieke werknemer. De CMT roept hulp in van de bedrijfsarts en andere deskundigen als dat nodig is. En ziet er op toe dat de procesgang, vastgelegd in de Regeling Procesgang eerste en tweede ziektejaar (Poortwachter) wordt bewaakt en dat er tevens een volledig verzuim- en reïntegratiedossier wordt aangelegd dat  ‘UWV-proof’ is. Dit alles uitgevoerd binnen de privacyregels van de AP (Autoriteit Persoonsgegevens). 

Tot het takenpakket behoort het inzetten en aansturen van alle betrokkenen op het speelveld van arbeidsongeschiktheid, het benutten van verhaalsmogelijkheden bij UWV, verzekeraars en/of anderen, sparringpartner met betrekking tot inrichting relevante (arbo)dienstverlening en-verzekeringen, het maken van kosten-batenanalyses op organisatie- en dossierniveau, het maken van een verzuimscan op organisatieniveau. En het overleggen met de werkgever over te voeren (preventieve) beleid en het maken van afspraken over de dienstverlening.

De intensieve maar praktische opleiding, met topdocenten uit de praktijk, wordt afgerond met een examen en opname in ons Register Casemanager Taakdelegatie (RCMT®). Hiermee garanderen wij hoogwaardige kwaliteit, afgestemd op de eisen gesteld door bedrijfsartsen en arbodiensten.

Voor wie?
De opleiding is uitermate geschikt voor iedereen die een zorg of personeelsachtergrond heeft en HBO-denkniveau. Uiteraard is ervaring met verzuim een pré, zoals zelfstandige casemanagers, interne casemanagers, externe casemanagers & arbeidsdeskundigen. 
Ook voor mensen die een switch in hun carrière willen maken, is deze opleiding een stevige basis.

Uiteraard kunnen wij geen 100% baangarantie geven, maar de kans dat u na het volgen van deze opleiding een baan vindt is erg groot. Het helpt dat wij een uitgekiend netwerk hebben met de beste providers in arboland.

Deze opleiding is inhoudelijk ontwikkeld door Gezond in Bedrijf samen met UWV, Paul ter Wal en een aantal gerenommeerde arbodiensten. 

U kunt u direct aanmelden voor de opleiding of eerst contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld om te vragen welke arbodiensten reeds werken met onze RCMT's.

Overzicht modules:

 1. De essentie van verzuimbeleid en de rol van casemanagement
 2. Arbeidsrecht, Sociaal verzekeringsrecht, UWV
 3. Samenwerken in Taakdelegatie
 4. Poortwachter, Nieuwe Arbowet en Privacy
 5. Kosten en baten: essentieel inzicht voor effectief casemanagement
 6. Het goede verzuimgesprek op basis van de DISC: de basis leggen
 7. Activerend inzetbaarheidsbeleid & re-integratiebeleid
 8. Omgaan met psychisch verzuim en vage klachten
 9. Deel 1: Werkvermogen
  Deel 2: Omgaan met lichamelijke klachten                                         
 10. Het echte verzuimgesprek: sturing geven
 11. Examen RCMT

Dagindeling per module:
09.30   Ontvangst met koffie en thee
10.00   Start programma
12.30   Lunch
13.30   Vervolg programma
16.30   Afronding


Testimonials:

'Ik ben in september gestart met deze nieuwe opleiding en ben erg enthousiast over de vernieuwende opzet en de docenten. Ik loop al aardig wat jaren mee, maar leer veel bij en dan vooral om met een andere blik te kijken. Het sluit goed aan bij de praktijk en bij deze nieuwe functie waar in mijn overtuiging steeds meer Arbodiensten gebruik van zullen maken'.
Bianca Karssenberg, werkvermogen specialist, Arbobutler

'Super opleiding waarbij theorie en praktijk elkaar fijn afwisselen. Alles is tot in de puntjes verzorgd en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De docenten, allen experts op hun vakgebied in het bedrijfsleven, maken met hun pragmatische aanpak echt het verschil! Over bevlogenheid gesproken... Een echte aanrader.
Lianne Rijsdijk, Future Builders